Rijkaard is duidelijk: "Nee, ik keer niet terug als trainer"

20 maart 2017, 15:49

Slecht nieuws voor de mensen die hoopten dat Frank Rijkaard ooit nog de draad zou oppakken als trainer. De 54-jarige oud-internationaal voelt niet meer de behoefte om ooit weer aan de slag te gaan als coach. Hij verkiest een rustig bestaan met zijn familie boven het drukke bestaan als trainer.

In gesprek met Helden doet Rijkaard zijn verhaal. De oud-speler van Ajax, Sporting Lissabon, Real Zaragoza en AC Milan is sinds januari 2013 al niet echt meer in beeld in de voetbalwereld en vertelt dat dit een bewust keuze is. "Dan krijg je weer dat cliché. zeg nooit 'nooit', maar nee, ik keer niet terug als trainer. Ik heb het gedaan van 1998 tot vier jaar geleden en als ik heel eerlijk ben over mezelf, vind ik mezelf geen echt authentieke trainer", stelt Rijkaard.

De voormalig coach van het Nederlands elftal, Sparta Rotterdam, FC Barcelona, Galatasaray en Saoedi-Arabië vindt het wel prima zo. Een rol als coach is niet meer voor hem weggelegd, vindt hij zelf. "Ik heb dus zo'n zestien jaar iets gedaan wat niet direct bij me past. Wel heb ik het met ziel en zaligheid gedaan, heb hard gewerkt, was ook nooit te beroerd om wedstrijden te bekijken en videoanalyses te maken. Ik was slim genoeg om een staf om me heen te verzamelen waardoor ik ook echt wel een groep kon leiden, maar van mezelf ben ik geen echte trainer. Ik heb bij Barcelona heel veel gehad aan Henk ten Cate en Johan Neeskens. Zij vulden mij aan", stelt Rijkaard.

Na jarenlang zeer druk te zijn geweest, krijgt het gezin nu te allen tijde voorrang bij Rijkaard. "Als je voetbalt, ben je veel van huis, soms vier dagen in de week. Dan staat je hoofd er niet naar en maak je het vaderschap veel minder bewust mee", aldus Rijkaard, die nog wel een restaurant in Vleuten heeft. "Ik geniet nog elke dag van het leven en een dag gaat me nog steeds te snel voorbij."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen