Bosz: "Wist al voor Kopenhagen dat Blind dit van plan was"

20 maart 2017, 17:38

Peter Bosz was al een tijdje op de hoogte van de plannen van bondscoach Danny Blind om Matthijs de Ligt te selecteren voor Oranje. De verdediger maakte tegen Excelsior niet de beste indruk, maar volgens de Ajax-trainer moet het talent daar niet op afgerekend worden.

Bosz denkt niet dat de fout van De Ligt tegen Excelsior afdoet aan zijn selectie voor het Nederlands elftal. "We hebben zondag collectief een slechte prestatie geleverd. Het gaat te ver om dat aan één of twee spelers op te hangen", zegt de trainer tegen Ajax TV. "Ik wist voor de wedstrijd tegen FC Kopenhagen al dat de bondscoach dit van plan was. Maar in die paar dagen komt er zo veel op zo'n jong ventje af. Op het moment dat je geselecteerd wordt weet de hele vaderlandse pers je te vinden. Iedereen vindt wat van je en iedereen wil wat van je. Het is heel menselijk dat dat iets met je doet."

De trainer ging ook nog in op de situatie van de geblesseerde Kasper Dolberg. De spits reist ondanks de kwetsuur maandag af naar Denemarken. "Dat is een beslissing van de Deense bond. Wij hebben duidelijk gemaakt dat hij echt goed geblesseerd is, maar ze wilden hem toch zien. Dat is heel vervelend. Het is toch weer een vliegreis en in die tijd hadden wij hem graag behandeld."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen