De Ligt start niet: "Hij moet luisteren, leren en genieten"

21 maart 2017, 16:06

Matthijs de Ligt begint zaterdag niet in de basis bij het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Bulgarije. De 17-jarige verdediger van Ajax zit voor het eerst bij de selectie van Oranje.

"Ik heb gesproken met De Ligt. Hij maakte de indruk die ik had verwacht. Hij leert van zijn fouten. Bosz en Overmars voorspelden dat al. Ik geloof in hem. Iedereen vindt iets van hem, dat mag ook. Maar ik denk dat hij tot een volwaardige international kan uitgroeien", citeert het Algemeen Dagblad bondscoach Danny Blind op de persconferentie. "Ik start niet met De Ligt tegen de Bulgaren. Hij moet luisteren, leren en genieten."

Stefan de Vrij mag wel rekenen op een basisplaats. De verdediger van Lazio raakte onlangs bij zijn club nog geblesseerd aan zijn knie, maar daarvan heeft hij geen last meer. "De dokter noemt zijn knie droog en dat betekent dat het in orde is. Ook hij is fit", vertelt Blind. "Wie er naast hem gaat spelen? Daar zijn meerdere opties voor. Martins Indi doet het goed bij Stoke. Hoedt doet het erg goed bij Lazio. Viergever is er ook, hij kan ook linksback spelen. En Blind kan er ook spelen."

Over wie er in de spits staat, Vincent Janssen of Bas Dost, wil Blind niets zeggen. De eerste beleeft een moeizaam seizoen bij Tottenham Hotspur, de laatste is op dreef bij Sporting Portugal. "In de spits moet ik kiezen tussen Dost en Janssen. En Lens zou ook centraal kunnen spelen. Ik ben er uit wie er gaat spelen. Dost is hot en dat is prettig voor mij. Janssen is veel over gezegd. Of ik om Dost heen kan? Ik ben blij dat ik twee spitsen heb waar ik mee uit de voeten kan", reageert Blind.

De vraag wie er gaat keepen, blijft eveneens onbeantwoord. "Qua keeper ben ik er ook uit. Ook dat zeg ik niet", besluit Blind.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen