Witsel: "Criticasters moeten naar China komen om te kijken"

21 maart 2017, 16:52

Voor het eerst sinds zijn transfer naar het Chinese Tianjin Quanjian is Axel Witsel terug in Europa. De Belg is namelijk opgeroepen voor de nationale selectie. Hoewel er naar aanleiding van zijn transfer veel negatieve kritieken waren, zegt de middenvelder absoluut geen spijt te hebben van zijn overstap.

In gesprek met Sporza stelt hij dat er weinig mis is met het voetbal in het Aziatische land. "De criticasters moeten zelf maar eens naar China komen dan om te kijken naar het niveau. Het is echt niet zo slecht als iedereen zegt. Ik was zelf verrast van het fysieke niveau."

Voor hem is het dan ook geen verrassing dat hij 'gewoon' weer bij de selectie van de Rode Duivels zit. "Ik heb me daar niet al te veel vragen bij gesteld. Ik zie heel wat spelers al jarenlang in China voetballen en tegelijkertijd toch geselecteerd worden voor hun nationale ploeg."

Toch is niet alles van een even hoog niveau, zo geeft Witsel zelf toe. "Op tactisch vlak is er wel nog wat werk aan de winkel. Ze focussen veel op de aanval en de verdediging tijdens een wedstrijd, maar op het middenveld laten ze daardoor veel ruimte."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen