Memphis lacht om media: "Niet fair, maar het raakt mij niet"

22 maart 2017, 16:32   Bijgewerkt: 22 maart 2017, 19:08

Er is altijd veel te doen rond Memphis Depay. Vaak gaat het over zijn prestaties op het veld, bijvoorbeeld over zijn wereldgoal tegen Toulouse. Regelmatig spreekt men echter ook over persoonlijke aspecten, zoals zijn houding ten opzichte van media of zijn hoed of capuchon. De Oranje-international kan hier echter alleen maar om lachen, zo zegt hij aan tafel met FCUpdate.nl bij Hotel Huis ter Duin.

Memphis meldde zich maandagavond in Noordwijk, waar de spelers traditiegetrouw bij de winderige ingang van het vijfsterrenhotel opgewacht worden door een flinke portie medialieden. Waar veel spelers even de tijd namen om een journalist te woord te staan, beende de speler van Olympique Lyon met een strakke gezichtsuitdrukking en een capuchon over zijn hoofd naar binnen. Veel mensen noemen het arrogant, maar Memphis neemt anderhalve dag later uitgebreid de tijd om drie journalisten op hartelijke wijze te vertellen dat dit geen arrogantie is.

Toch snapt niet iedereen dat het geen arrogantie is, ziet Memphis. "En dan worden er weer allerlei dingen op tv gezegd en de mensen die dat niet zien, lezen het wel weer op internet. Zij zeggen dan 'zie je, dat is Memphis weer'", aldus de Lyon-aanvaller. "Het raakt mij niet, maar ik vind het niet fair. Ik wind me er niet over op, maar ik lach soms echt om de media. Er worden dingen gebracht die echt niet kloppen. Van Hanegem zei bijvoorbeeld dat ik speciaal voor Lyon een leeuw had laten tatoeëren, maar die had ik al veel eerder. Ik had hem alleen nog niet in het openbaar laten zien", stelt Memphis. "Mensen die mij kennen weten hoe ik ben, maar de mensen die mij niet kennen zouden eens verder moeten kijken dan hun neus lang is."

De 23-jarige Memphis las zelfs dat iemand vond dat de KNVB moest ingrijpen bij zijn gedrag. "Ze zeggen dat ik arrogant ben. Kom op jongens, denk ik dan bij mezelf. Ik ben het ook niet verplicht hè, om op dat moment met de media te praten. En ik praat genoeg met de pers. En zoals wij nu lekker aan tafel zitten te praten, zo hoort het. Dit is normaal", besluit de 27-voudig international van Nederland.

Door: Koen Jans

[photo,102450,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen