Dost in topvorm: "Heb vrede met elke beslissing"

22 maart 2017, 19:27

Hoewel Bas Dost in topvorm steekt en voor Sporting Lissabon dit seizoen al 24 keer scoorde in 23 duels, is hij niet zeker van een basisplaats bij het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Bulgarije. Dost houdt zich op de vlakte over de kwestie en eist zijn plek niet op bij Danny Blind.

Dost moet concurreren met Vincent Janssen, die bij Tottenham Hotspur aan een moeizaam seizoen bezig is. "Ik heb geleerd om daar niet mee bezig te zijn. We zullen zien hoe het uitpakt. Ik heb vrede met elke beslissing", stelt Dost in gesprek met de NOS. Hij heeft het uitstekend naar zijn zin bij Sporting. "Ik weet niet of het de beste keus van mijn leven is geweest, maar wel een goede. Ik had vier jaar in Duitsland gespeeld, dus ik vond het tijd voor iets nieuws."

"Ik moest wel wennen aan het leven in Portugal", vertelt hij. "In Nederland en Duitsland is het bij een training altijd stipt op tijd beginnen, maar in Portugal is het normaal als je een kwartier na aanvang nog in de kleedkamer zit. In de Bundesliga weet je dat je ook tegen de nummer zestien een moeilijke middag krijgt. Dat is in Portugal wel anders. Dan wordt je geacht te winnen", aldus de spits, die volop in de race is voor de prestigieuze Gouden Schoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen