Southgate blij met systeem: "Vaker gebruik van maken"

23 maart 2017, 07:55

Engeland ging woensdagavond met 1-0 onderuit in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland. Toch was Gareth Southgate te spreken over de prestaties van de ploeg. Behalve het feit dat er niet gescoord werd, zag de bondscoach alleen positieve punten.

Southgate probeerde tegen Duitsland een 3-4-3-systeem uit en was tevreden met de bevindingen. "Het enige wat we misten was het goed afmaken van kansen. Het meest positieve was het nieuwe systeem, de spelers hebben het goed uitgevoerd en het past goed bij hen. Natuurlijk wil niemand verliezen, maar in wedstrijden als deze is het belangrijk om te leren en dingen uit te proberen. Dat hebben we zeker gedaan", wordt de bondscoach geciteerd door Sky Sports.

In de toekomst zal Engeland zeker opnieuw gebruik maken van het 3-4-3-systeem, stelt Southgate. "Het is een goede optie voor ons. Veel jongens spelen ook zo met hun club, dat helpt wel", stelt de bondscoach, die enkele spelers liet debuteren. "Het is goed voor hen om zo te kunnen wennen aan interlandvoetbal. Ik was vooral erg tevreden over Michael Keane. Hij kan met trots terugkijken op een uitstekend debuut."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen