Hoedt leert veel in Italië: "Toen twee maanden niet gespeeld"

23 maart 2017, 10:01

Wesley Hoedt kan deze interlandperiode zijn debuut maken in het Nederlands elftal. De verdediger vertrok anderhalf jaar geleden op jonge leeftijd naar het buitenland. Hij kreeg veel kritiek, maar heeft inmiddels een basisplaats weten te veroveren bij Lazio.

Hoedt weet dat hij destijds een risico nam. "Ik had helemaal niets te zoeken bij Lazio. Het was natuurlijk ook een forse stap na slechts twaalf duels in de Eredivisie. Ik durfde de stap aan en het is goed uitgepakt, denk ik", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. De verdediger is heel wat ervaringen rijker door het spelen in de Serie A. "Dat ik bij de trainer aanklopte omdat ik vond dat ik goed trainde, maar geen kans kreeg. Of die keer bij Napoli dat ik drie minuten voor tijd moest invallen, maar dat ik aangaf dat ik me niet lekker voelde. Dat betekende dat ik ruim twee maanden niet aan de bak kwam."

In zijn eerste week bij het Nederlands elftal heeft Hoedt het prima naar zijn zin. "Hier bij Oranje voel ik me ook lekker, het voelt ondanks dat het de eerste keer is goed. Ik kende natuurlijk al veel jongens", zegt de verdediger, die duidelijk de verschillen met Italië merkt. "Italië is anders, daar wordt verdedigen niet als iets extra's gezien maar als een pure kwaliteit. Ja, dat vind ik mooi. Of ik het tegen Bulgarije mag laten zien, is afwachten. Dat is aan de bondscoach."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen