KNVB start project: "Minder hekken, combi's en clubcards"

23 maart 2017, 13:37

De KNVB gaat beginnen met een project voor normalisatie van het voetbal. In samenwerking met zeven gemeenten wordt er gezocht naar een manier om het bezoeken van een voetbalwedstrijd een betere ervaring voor supporters te maken. Dat meldt operationeel directeur Gijs de Jong op de website van de KNVB.

Aanstaande zondag komen supportersverenigingen in Zeist bij elkaar voor een congres. "Afgezet tegen de jaren tachtig en negentig hebben we op het gebied van veiligheid enorme stappen gemaakt. We zijn daar heel blij mee. Helaas heeft deze vooruitgang ook negatieve bijeffecten gehad, zeker op het gebied van gastvrijheid. Daar gaan we dus wat aan doen", schrijft De Jong in zijn column.

De KNVB wil dat bereiken door een hardere aanpak van ordeverstoorders, maar juist meer vrijheid voor het grootste deel van de supporters. "Minder hekken, minder combi's en minder clubcards. In de pilot van dit project doen zeven gemeenten ervaring op met een meer persoonsgerichte aanpak van relschoppers, goed gastheerschap en veiligheidsmaatregelen in en rond de stadions." De genoemde doelstellingen moeten in 2020 zichtbaar resultaat hebben opgeleverd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen