Nesu bezoekt Utrecht: "Club heeft aparte plek in mijn hart"

23 maart 2017, 16:26

Mihai Nesu was woensdag voor even terug bij FC Utrecht. De Roemeen liep zes jaar geleden, toen hij speler was van de club uit de Domstad, een dwarslaesie op door een ongelukkige botsing op de training. Nesu was in Nederland voor bezoeken aan De Hoogstraat Revalidatie en het UMC.

Nesu maakte de 19-urige reis vanuit Boekarest naar Nederland met drie vrienden per auto. "Die manier van reizen is intensief en vermoeiend, maar door veel tussenstops te maken is het wel te doen. Het reizen in mijn aangepaste auto is voor mij, ook vanwege mijn rolstoel, veel prettiger dan met het vliegtuig reizen, want daarin kan ik mijn rolstoel niet meenemen. Vandaar dat ik dan liever wat langer met de auto reis", zegt Nesu op de officiële website van FC Utrecht.

Nesu maakt het naar omstandigheden, ook lichamelijk gezien, goed. Hij ondergaat dagelijks fysiotherapie en werkt trainingen af van meer dan vijf uur. In zijn herstel zijn nog altijd stapjes zichtbaar. "Later dit jaar hoop ik voor een wat langere periode naar Nederland te kunnen komen en dan wil ik ook graag een wedstrijd van FC Utrecht bijwonen", vervolgt Nesu. "Die sfeer weer eens meemaken, de fans weer kunnen zien: dáár kijk ik naar uit. FC Utrecht heeft nog altijd een heel aparte plek in mijn hart."

"Mihai was bijzonder opgewekt", vult algemeen directeur Wilco van Schaik aan. "Het gaat goed met zijn foundation in Roemenië en Mihai was overduidelijk blij weer even bij FC Utrecht te zijn. Ik heb hem de afgelopen jaren nooit zo happy gezien als nu. Hij gaf zelf ook aan zich heel goed te voelen."

Kopfoto: uit archief

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen