Feyenoord bindt Touré (16), geen titelfeest in Arnhem

23 maart 2017, 17:46

Cheick Touré heeft zijn eerste profcontract getekend bij Feyenoord. De 16-jarige aanvaller, de captain van Feyenoord onder 17, zette zijn krabbel onder een verbintenis die hem tot de zomer van 2020 in De Kuip moet houden. Touré speelt sinds de C-jeugd bij Feyenoord.

Volgens technisch directeur Martin van Geel is Touré een speler met 'enorm veel potentie'. "Cheick is voor iemand van zijn leeftijd al erg volwassen", zegt de beleidsmaker op de clubwebsite. "Een jongen met persoonlijkheid, die graag het voortouw neemt en bovendien op meerdere posities in de aanval uit de voeten kan. Hij ontwikkelt zich erg goed en zal komend seizoen in principe uitkomen in Feyenoord onder 19. Dit contract is voor Cheick een stimulans om deze ontwikkeling door te zetten."

Geeft titelfeest in Arnhem

Mocht Feyenoord op zondag 23 april kampioen worden in de uitwedstrijd tegen Vitesse, dan wil de gemeente Arnhem niet dat de Rotterdamse fans het titelfeest in het centrum van de stad vieren. Feyenoord-supporters willen voor de wedstrijd 'indrinken' op de Korenmarkt, het uitgaanscentrum van Arnhem, en er na afloop ook feestvieren. Via een woordvoerster laat de gemeente aan RTL Nieuws weten 'niet blij' te zijn met deze berichten en maatregelen te treffen om een dergelijk scenario te voorkomen. Hoe deze maatregelen eruit komen te zien, wordt bepaald in nog te voeren overleg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen