Barça en Napoli beboet, Lemonis nieuwe coach Olympiakos

23 maart 2017, 18:27

De UEFA heeft FC Barcelona een boete van 19.000 euro opgelegd naar aanleiding van de gebeurtenissen in de return tegen Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League. Dat duel wonnen de Catalanen in het eigen Camp Nou met 6-1, waardoor ze ondanks een 4-0 nederlaag in de heenwedstrijd alsnog de kwartfinale van het miljoenenbal haalden.

Na die Houdini-act kwamen supporters van FC Barcelona het veld op om feest te vieren, waarvan de UEFA niet gediend was. Ook het feit dat Barça in totaal vijf gele kaarten kreeg in die partij is meegenomen bij de bepaling van de hoogte van de boete. De Europese voetbalunie verwacht dat clubs ervoor zorgen dat hun spelers zich netjes gedragen op het veld.

Napoli kreeg een boete van 38.000 euro van de UEFA. In de return tegen Real Madrid (1-3 verlies, na een 3-1 nederlaag in Madrid), eveneens in de achtste finales van de Champions League, maakten fans van de Italiaanse club zich schuldig aan meerdere overtredingen. Zo werd er een laserpen gebruikt, blokkeerden ze de trappen in het Stadio San Paolo, gooiden ze met objecten en staken ze vuurwerk af.

Lemonis nieuwe coach Olympiakos

Olympiakos presenteerde donderdag Takis Lemonis als nieuwe trainer. Hij is de opvolger van Paulo Bento. De Portugees werd onlangs, ondanks de koppositie in de nationale competitie, ontslagen wegens een reeks van mindere resultaten. Lemonis was al twee keer eerder de coach van Olympiakos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen