Oranje -19 nipt langs Finland in eerste kwalificatieduel

23 maart 2017, 19:41

Oranje onder 19 is het tweede deel van de kwalificatiecyclus voor het EK dat komende zomer wordt gehouden in Georgië goed begonnen. De ploeg van coach Maarten Stekelenburg won donderdag met 1-0 van Finland. Na een strakke voorzet van Justin Kluivert werkte de Fin Juhani Pikkarainen de bal in de 88ste minuut in eigen doel.

"Een eerste wedstrijd in zo'n kwalificatietoernooi is altijd moeilijk, dat zien we ook nu weer", reageert Stekelenburg in een KNVB-persbericht. "Finland is een stugge ploeg en ze spelen erg fysiek voetbal. Zeker in de eerste helft hadden we het hier moeilijk mee. We zijn tevreden dat we het duel in de tweede helft toch over de streep hebben getrokken."

Het kwalificatietoernooi is van 23 tot en met 28 maart bij Achilles 1894 (Assen) en Harkemase Boys (Harkema). Op zaterdag 25 maart speelt Nederland in Harkema tegen Oekraïne, drie dagen later is Griekenland de tegenstander in Assen. Beide wedstrijden beginnen om 17.00 uur. De groepswinnaar plaatst zich voor het EK, dat van 2 tot 15 juli wordt gespeeld in Georgië.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen