Benzema weer gepasseerd: "Ik zou graag uitleg willen"

23 maart 2017, 22:48

Didier Deschamps, de bondscoach van Frankrijk, heeft Karim Benzema ook gepasseerd voor de interlands tegen Luxemburg (WK-kwalificatie) en Spanje (oefenduel). De spits van Real Madrid speelde in oktober 2015 zijn laatste interland, maar wordt sindsdien genegeerd omdat zijn naam werd genoemd in een afpersingszaak rond ploeggenoot Mathieu Valbuena.

Benzema zou graag een toelichting krijgen van Deschamps. "De manier waarop het nu gaat, vind ik niet eerlijk. Ik krijg namelijk geen uitleg", zegt de aanvaller tegen radiozender RMC. "Ik ben ook maar een mens en dus zou ik graag een verklaring willen. Bij Real Madrid laat ik zien dat ik nog jaren meekan bij de nationale ploeg. Als het met de situatie rond Mathieu te maken heeft, dan zeg ik dat ik onschuldig ben. Daarvoor ben ik al anderhalf jaar gestraft."

Afgelopen zomer mocht Benzema al niet meedoen aan het EK in eigen land. Volgens de voetballer speelden racistische motieven mee om hem te passeren. "Van die woorden heb ik geen spijt, want het is de waarheid", aldus Benzema. "Maar ik heb absoluut niet gezegd dat Deschamps of bondsvoorzitter Nöel le Graët racistisch is. Dat heb ik nooit gedacht of gezegd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen