Janssen haakt ziek af voor kwalificatieduel met Bulgarije

24 maart 2017, 09:27

Vincent Janssen reist vanochtend (vrijdag) niet mee met Oranje naar Sofia, waar zaterdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije wordt gespeeld. De spits van Tottenham Hotspur blijft vanwege ziekte in Nederland achter. Donderdag bleef Janssen om dezelfde reden al aan de kant op de training.

Bondscoach Danny Blind roept geen vervanger op en reist dus met 24 spelers naar de Bulgaarse hoofdstad, meldt de KNVB vrijdag. Het Nederlands elftal staat na vier speeldagen tweede in de WK-kwalificatiegroep. Het heeft zeven punten, waarmee het Zweden op doelsaldo nipt voor blijft. Frankrijk is met tien punten de koploper. Bulgarije doet met zes punten ook nog mee in de strijd om plaatsing voor de mondiale titelstrijd die in de zomer van 2018 wordt gehouden in Rusland.

Janssen verruilde AZ afgelopen zomer voor Tottenham Hotspur. Bij de Londense club beleeft hij een moeizaam eerste seizoen. Pas twee weken geleden in de FA Cup-wedstrijd tegen Millwall maakte hij zijn eerste velddoelpunt voor zijn nieuwe werkgever.

Door de afwezigheid van Janssen staat Bas Dost, de topscorer van de Portugese competitie, waarschijnlijk in de spits tegen Bulgarije.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen