Twente neemt in zomer afscheid van Stevens en Ede

24 maart 2017, 09:57

Sonny Stevens (foto) en Chinedu Ede vertrekken na dit seizoen bij FC Twente. De Overijsselse club meldt vrijdag dat het de optie in het contract van beide spelers niet gaat lichten. Hetzelfde geldt voor Alessio Da Cruz, die voor dit seizoen is verhuurd aan FC Dordrecht.

Clubs uit het betaald voetbal zijn verplicht om spelers met een tussentijds verlengde aflopende verbintenis en/of een optie in hun contract voor 1 april duidelijkheid te geven. "Deze opzeggingen zijn een jaarlijkse formaliteit. We hebben het aangegrepen om een aantal jongens direct duidelijkheid te geven over hun toekomst bij FC Twente. Zo hebben degenen die zullen vertrekken ook tijdig de mogelijkheid om zich te oriënteren", reageert directeur Jan van Halst op de clubwebsite.

Ook Shadrach Eghan, die momenteel wordt verhuurd aan Vendsyssel FF, keert niet terug in Enschede. Over Nick Marsman, Dylan Seys en Enis Bunjaki neemt FC Twente later een beslissing. "Dat bekijken we nog", vertelt Van Halst daarover. "Datzelfde geldt voor Vincent Schmidt en Nick Hengelman." Ook over de drie huurlingen van Manchester City, Yaw Yeboah, Bersant Celina en Enes Unal, is nog geen duidelijkheid. "Zoals eerder gezegd, spreken we nog met City over volgend seizoen", besluit Van Halst.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen