Kuranyi stopt ermee: "Het is tijd voor andere dingen"

24 maart 2017, 12:27

We zien Kevin Kuranyi niet meer terug op het voetbalveld. De 35-jarige aanvaller heeft vrijdag bekendgemaakt dat hij per direct een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer zet. Hij zat sinds vorig seizoen, na zijn vertrek bij 1899 Hoffenheim, zonder club.

"Het is nu tijd om andere dingen te gaan doen", licht Kuranyi zijn afscheid toe. Hij begon zijn loopbaan bij VfB Stuttgart, de club waarvan hij het laatste deel van de jeugdopleiding doorliep. Daarna was de spits nog actief voor Schalke 04, Dinamo Moskou en dus Hoffenheim.

Kuranyi is geboren in Brazilië, maar kwam als international uit voor Duitsland. Voor de viervoudig wereldkampioen speelde hij tussen 2003 en 2008 52 interlands, waarin hij negentien keer scoorde. Zijn carrière als international kwam ten einde door een ruzie met bondscoach Joachim Löw. Kuranyi zat in het najaar van 2008 niet bij de wedstrijdselectie voor het WK-kwalificatieduel met Rusland. Hij bekeek de eerste helft nog wel vanaf de tribune, maar verliet in de rust het stadion en meldde zich nadien ook niet in het spelershotel. Daarop was Löw klaar met Kuranyi.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen