Jong Oranje behoudt kleine kans na remise

Ger
26 mei 2006, 20:15

Jong Oranje heeft tijdens het EK tot 21 jaar in Portugal 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong Denemarken. Een kwartier voor het einde van de eerste helft kwam Nederland dankzij Klaas Jan Huntelaar op voorsprong. Binnen drie minuten in het tweede deel van de wedstrijd stond het weer gelijk door een goal van Kahlenberg.

Ramon Zomer

Ramon Zomer

De equipe van trainer Foppe de Haan begon slap aan de wedstrijd. Dankzij enkele waarschuwingsschoten van de Denen, schrokken de oranjeklanten wakker en werden in de loop van de eerste helft steeds gretiger. Dit werd beloond met een doelpunt van Huntelaar. Via een bekeken doortikbal van Hofs naar de zijkant waar De Ridder kwam aanzetten, legde de oud-Ajacied de bal klaar voor Huntelaar die de bal in het net schoot. Oranje kreeg vleugels en trachtte voor de thee tevergeefs een ruimere voorsprong op het scorebord te zetten.

Klaas Jan Huntelaar

Jong Oranje was aangeslagen en dat zag men terug in het spel. Er werden weinig aardige kansen gecreëerd, alleen Andreasen kopte een vrije trap van Oranje bijna in eigen doel. De arbitrage was niet bepaald in het voordeel van Nederland. Huntelaar kon alleen afgaan op doelman Ellegaard, maar de Ajacied werd onterecht wegens buitenspel teruggefloten.

Stijn Schaars

De Haan sprak na de wedstrijd over het gebrek aan leiding: "Ik vond dat we de eerste helft heel aardig speelden, maar we hadden moeite om er door de vleugels door te komen. En dan krijg je zo'n goal tegen. Daar lusten de honden geen brood van. Dat is een gebrek aan leiding." Nu zijn de mannen van Foppe de Haan afhankelijk van de andere uitslagen in poule B.