'Kluivert al jaren gechanteerd door goksyndicaat'

25 maart 2017, 09:18   Bijgewerkt: 25 maart 2017, 12:17

Patrick Kluivert werkt momenteel als technisch directeur bij Paris Saint-Germain, maar zit tegelijkertijd behoorlijk in de problemen. De Volkskrant komt zaterdagochtend met de onthulling dat de voormalig topspits al enkele jaren wordt gechanteerd door een goksyndicaat. In de jaren 2011 en 2012 bouwde Kluivert een schuld van ruim een miljoen euro op bij criminelen, die daardoor de laatste jaren druk op de Amsterdammer uitoefenen om terug te betalen.

De Volkskrant baseert het onthullende artikel op basis van 'vertrouwelijke justitiële documenten en onderzoek'. Uit documenten is gebleken dat Kluivert in 2011 en 2012, toen hij trainer was van de beloften van FC Twente, heeft gegokt op wedstrijden van het eerste team. Die weddenschappen leverden hem 15.669 euro op. Destijds was dat nog niet verboden. De KNVB houdt zich op de vlakte in een reactie over de kwestie, maar meldt wel dat er mogelijk nog een onderzoek komt. "In algemene zin is het zo dat de aanklager betaald voetbal de mogelijkheid heeft zaken uit het verleden op te pakken."

Tussen 2012 en 2014 werkte Kluivert als assistent-bondscoach bij Oranje. In die periode chanteerden de criminelen hem onder meer met een audio-opname waarin hij spreekt over zijn schuld. Die opname was door de criminelen stiekem gemaakt tijdens een ontmoeting van Kluivert met het syndicaat, dat dreigde het fragment door te spelen aan de media.

De voormalig aanvaller bouwde de schuld op bij het criminele goksyndicaat, door wekelijks voor grote bedragen in te zetten op voetbalwedstrijden. Begin 2015 werden vijf leden van het syndicaat gearresteerd door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD). Er werden bij huiszoekingen in binnen- en buitenland documenten gevonden die naar de oud-international verwezen. Kluivert werd in dat jaar ook als getuige verhoord.

Hij liet daarin weten dat hij zich niet bedreigd voelde door de criminelen, maar volgens een vriend van Kluivert die hem hielp bij het afbetalen, was de situatie wel degelijk ernstig. "Patrick vertelde me dat hij bedreigd werd en dat zij achter hem aanzaten", sprak hij tijdens een verhoor. "En ik voelde mij ook bedreigd."

De veertigjarige Kluivert heeft via tussenpersonen zijn opgebouwde schuld inmiddels gedeeltelijk terugbetaald. Van het bedrag dat nog openstaat, vorig jaar meer dan zeven ton, zou een deel als incasso-opdracht zijn verhandeld in de onderwereld. Dit zorgt ervoor dat Kluivert zelf niet weet bij wie hij precies een schuld heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen