Jordi Cruijff is Barcelona dankbaar: "We zijn erg trots"

25 maart 2017, 12:36

De familie Cruijff is FC Barcelona dankbaar voor de manier waarop de club Johan Cruijff gaat eren. De club maakte zaterdagochtend op een speciale bijeenkomst bekend dat het ministadion de naam van Cruijff gaat dragen, dat er een standbeeld komt en dat een deel van het museum in het teken van de voormalig topspeler zal staan. Jordi Cruijff sprak op de bijeenkomst mooie woorden.

De zoon van Johan Cruijff kwam aan het woord nadat er een schitterende video was getoond. "Het is moeilijk voor mij om hier te spreken na deze video over mijn vader", zei Jordi. "Deze video heeft mij in het hart geraakt. Gisteren was een zware dag voor de familie, omdat het nu een jaar geleden is. Dat brengt veel emoties met zich mee. Het was een verdrietige dag, maar ook een dag waarop we trots voelden. Het werd weer eens duidelijk hoeveel mensen geven om mijn vader. Daar kan ik alleen maar trots op zijn. Alle anekdotes en verhalen van de mensen geven ons ook kracht om door te gaan."

De ideeën die Barcelona presenteerde, zijn bij de familie Cruijff met enthousiasme ontvangen. "Ik kan zeggen dat wij als familie erg blij zijn met de plannen van Barcelona. De club gaat niet één ding doen, maar meerdere. Op deze manier wordt mijn vader voor altijd herdacht bij deze club en zal hij altijd deel van Barcelona blijven. Wij zijn daar erg trots op. Ik weet zeker dat mijn vader het heel mooi had gevonden dat het stadion voor jeugdspelers zijn naam gaat dragen. Namens die familie wil ik iedereen bij Barcelona bedanken, want dit heel mooi."

Jordi Cruijff zei tevens dat de familie een Gouden Bal en een oud-wedstrijdshirt ter beschikking zal stellen aan het museum. "Mijn vader was niet iemand die veel souvenirs bewaarde, maar op dit shirt was hij altijd erg trots. Wij vinden dan ook dat dit shirt in het museum moet hangen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen