Bergkamp: "Geen ambitie hoofdtrainer te worden van Ajax"

25 maart 2017, 14:09

Een baan als hoofdtrainer van Ajax ziet Dennis Bergkamp momenteel niet zitten. De huidig assistent-trainer van Peter Bosz, die eerder als rechterhand van Frank de Boer fungeerde, vindt het werken in de luwte prettiger dan de voorgrond.

Dat zegt de oud-international in een interview op de website van de Amsterdamse club. "Ik heb geen ambitie hoofdtrainer te worden van Ajax", zegt Bergkamp. "Ik vind mijn rol zoals die nu is prettig. Bovendien ben je als hoofdcoach 24/7 bezig met voetbal. Daar zit ik niet op te wachten. Ik wil mijn werk kunnen afsluiten zodra ik in mijn auto stap naar huis."

Bergkamp, die wel assistent is maar tijdens wedstrijden niet meer op de trainersbank zit, weet wat voor beeld mensen van hem hebben. "In de voetballerij word ik niet bepaald gezien als een openhartige jongen. Terwijl ik dat wel ben. Mensen die me goed kennen weten dat. Bij mijn familie en vrienden lucht ik regelmatig mijn hart. Bij hen is alles bespreekbaar. Jezelf blootgeven is zo slecht nog niet, mits je het bij de juiste personen doet, vind ik.''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen