Groep A: Frankrijk en Zweden pakken wél drie punten

25 maart 2017, 22:45   Bijgewerkt: 26 maart 2017, 00:02

Waar het Nederlands elftal een enorme flater sloeg met een 2-0 nederlaag in en tegen Bulgarije, pakten concurrenten Frankijk en Zweden in de vijfde speelronde van de Europese kwalificatiecyclus voor het WK 2018 in Rusland wel de volle drie punten. Frankrijk versloeg Luxemburg met 1-3, Zweden was thuis met 4-0 te sterk voor Wit-Rusland.

Door de resultaten van zaterdagavond staat Oranje er slecht voor in de strijd om een WK-ticket. Frankrijk is met dertien punten uit vijf wedstrijden de koploper in groep A, gevolgd door Zweden met tien punten op de tweede plaats. Bulgarije ging Nederland voorbij in het klassement. Het Balkanland staat nu derde met negen punten, onze landgenoten moeten genoegen nemen met rang vier. Ze hebben zeven punten. Wit-Rusland en Luxemburg verzamelden respectievelijk twee en één punt.

Net als Oranje 4,5 maand geleden had Frankrijk in de eerste helft in en tegen Luxemburg moeite. Wel ging de wereldkampioen van 1998 rusten met een 1-2 voorsprong. Olivier Giroud bracht Frankrijk in de 28ste minuut op 0-1, Antoine Griezmann zorgde negen minuten later uit een penalty voor de tweede Franse treffer. Dat was de 1-2, omdat Luxemburg drie minuten eerder langszij was gekomen door een eveneens benutte strafschop van voormalig eredivisiespeler Aurelien Joachim. In de tweede helft bleef Luxemburg lang in de wedstrijd, maar in de 77ste minuut maakte Giroud dan toch het definitieve verschil met de moegestreden Luxemburgers.

Wit-Rusland kon het Zweden geen moment lastig maken. Het thuisland kwam in de negentiende minuut op 1-0, door een rake penalty van Emil Forsberg. De speler van RB Leipzig mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Igor Shitov op voormalig eredivisiespeler Marcus Berg. Jimmy Durmaz maakte er zeven minuten later uit een vrije trap bijna 2-0 van, maar hij raakte de paal.

In de tweede helft drukte Zweden het krachtsverschil duidelijker uit in de score. Daarbij kreeg het vooral hulp van de Wit-Russische keeper Andrey Gorbunov. In de 49ste minuut liet de sluitpost een schot van Forsberg glippen, waarna de bal door zijn benen in het doel rolde. Acht minuten later weifelde hij bij een voorzet vanaf links in duel met Berg. Laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd, nam het doel onder vuur en zag de scheidsrechter naar de middenstip te wijzen, al leek het leder niet in zijn geheel over de doellijn te zijn geweest. Na een snel genomen vrije trap dook Isaac Thelin in de 77ste minuut vrij op voor het doel van de tegenstander en hij legde zonder problemen de eindscore vast op 4-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen