Groep B: weer zege Zwitsers, Ronaldo op zeventig treffers

25 maart 2017 – Zwitserland heeft ook haar vijfde kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018 in Rusland omgezet in drie punten. Het Alpenland rekende zaterdag in het Stade de Genève af met Letland. Het werd 1-0 voor de formatie van bondscoach Vladimir Petkovic. Portugal versloeg Hongarije in het Estadio da Luz met 3-0.

Groep B: weer zege Zwitsers, Ronaldo op zeventig treffers

Voetballend gezien was Zwitserland al snel de bovenliggende partij ten opzichte van Letland, maar het verschil werd pas in de tweede helft gemaakt. De net ingevallen Josip Drmic verloste de Zwitsers in de 66ste minuut van de deelnemer aan Euro 2004. De speler van Borussia Mönchengladbach kopte raak uit een voorzet van Admir Mehmedi vanaf links.

Cristiano Ronaldo was met twee doelpunten tegen Hongarije weer belangrijk voor Portugal. De vedette van Real Madrid heeft nu al zeventig keer gescoord in interlandverband. In de 36ste minuut schoof hij de bal vanaf de rand van het penaltygebied in het doel, in de 65ste minuut knalde hij schitterend raak uit een vrije trap vanaf de linkerflank. André Silva had Portugal in de 32ste minuut al op 1-0 gezet. Hij tikte van dichtbij binnen uit een voorzet van Raphaël Guerreiro.

Zwitserland gaat met de maximale vijftien punten uit vijf duels aan kop in groep B. Portugal volgt na de thuiszege op Hongarije met twaalf punten op de tweede plek. De Hongaren blijven derde met zeven punten en lijken voorlopig uitgeschakeld in de strijd om een WK-ticket.

Kleintjes Andorra en Faeroër Eilanden kwamen in Andorra la Vella niet tot scoren in hun onderlinge duel (0-0). De bezoekers sloten af met tien man, nadat Jóan Simun Edmundsson een kwartier voor tijd met zijn tweede gele kaart van het veld was gestuurd.

Eredivisie

gerelateerd