Van Hanegem hoort gegil om De Boer: "Moet ik om lachen"

27 maart 2017, 07:59

Willem van Hanegem vindt het logisch dat Danny Blind ontslagen is door de KNVB, maar betreurt wel hoe de vertrokken bondscoach via allerlei kanalen bekritiseerd werd door alles en iedereen. De oud-international schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad dat hij dat niet menselijk vindt.

"Wat Oranje in Sofia liet zien, was ronduit bedroevend", zo begint Van Hanegem zijn wekelijkse stuk in het AD. "Ja, alle pijlen waren meteen gericht op bondscoach Danny Blind. Dat Blind het niet goed heeft gedaan, is duidelijk. Dat zal hij zelf ook wel weten toch? Dat er spelers waren die het na afloop voor hem opnamen, is lief hoor. Maar dat hadden ze dan beter in die negentig hemeltergend slechte minuten in Sofia kunnen doen", stelt de voormalig middenvelder.

"Waar ik wel moeite mee heb, is al dat geschreeuw om het hoofd van de bondscoach", maakt Van Hanegem duidelijk. "Via alle sociale mediakanalen laten mensen werkelijk niets meer heel van Blind. Het is een volkstribunaal geworden. En het lijkt of de analytici op tv zich daardoor geroepen voelden om ook maar zo hard mogelijk te gillen dat hij zo snel mogelijk op straat moest worden gezet. Volgens mij was het zaak om rustig te kijken waar het steeds fout is gegaan", aldus Van Hanegem.

Na het vertrek van Blind moet de KNVB op zoek naar een opvolger. "Frank de Boer hoor ik iedereen alweer gillen. Daar moet ik om lachen. Ja, Frank is vrij. Niet voor niets toch? Hij heeft het de afgelopen anderhalf jaar ook gewoon niet best gedaan. Misschien moeten we denken aan een naam die niet bij iedereen op de lippen ligt. Henk ten Cate zou ik wel een interessante optie vinden", stelt Van Hanegem. "Maar het Oranje dat ik zaterdag in Sofia zag, is niet gered met een nieuwe trainer. We kunnen wel allemaal de illusie hebben dat een vertrek van Blind alles zal oplossen. Wie zich laat aftroeven op strijd door elf matige Bulgaren, zo kort na zo'n dramatische reeks voor het EK, moet zich afvragen of hij überhaupt geschikt is voor topvoetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen