Vitesse stelt titelfeest Jong AZ op laatste moment uit

27 maart 2017, 21:58

Jong AZ was maandagavond hard op weg om de titel te pakken in de Tweede Divisie, maar zag het kampioensfeest op het allerlaatste moment verpest worden door Jong Vitesse. De Alkmaarders stonden op een 1-2 voorsprong, maar kregen in de laatste moment nog de 2-2 om de oren. Daardoor kan Jong AZ pas aanstaande zondag de titel pakken.

Jong AZ is dit seizoen oppermachtig in de nieuwe competitie en kon vanavond al, na 28 speelronden, de titel pakken. Fernando Lewis opende in de 37ste minuut de score en bracht de ploeg van Martin Haar in een zetel. Met een rake vrije trap bracht Alexander Büttner de thuisploeg tien minuten voor tijd op gelijke hoogte, maar Robin Schouten leek Jong AZ vijf minuten daarna alsnog naar het kampioenschap te helpen. Dat gebeurde echter niet, omdat Arshak Koryan in de 93ste minuut een voorzet van Büttner met het hoofd tot doelpunt verwerkte.

Jong AZ heeft maar liefst 21 punten voorsprong op nummer twee GVVV.