Cristiano Ronaldo gaat Messi voorbij als best betaalde speler

28 maart 2017, 17:03

Cristiano Ronaldo is voor het eerst in zijn voetballoopbaan de best betaalde speler ter wereld, dat blijkt uit de lijst die opgesteld is door France Football. De Portugees is zijn eeuwige rivaal Lionel Messi voorbijgestoken en gaat nu fier aan de leiding. Neymar bezet de derde plek.

In de lijst van het Franse blad gaat het niet alleen om de salarissen die de spelers van hun club krijgen. Ook bonussen en sponsorinkomsten zijn meegerekend. Ronaldo komt dan uit op 87,5 miljoen euro, terwijl Messi 76,5 moet doen. Samen met Neymar verdienen ze op jaarbasis een slordige 220 miljoen euro.

De top vijf wordt verder gecompleteerd door Gareth Bale en Ezequiel Lavezzi (Hebei Fortune). De Argentijn maakte afgelopen jaar de overstap naar de steenrijke Chinese competitie en is de eerste speler die actief is in dat land, die zo hoog in de ranking komt. Hij mag op jaarbasis 28,5 miljoen euro bijschrijven op zijn bankrekening.

Waar de Spaanse clubs hun spelers dus goed betalen, zijn ze bij de managers niet in de top vijf terug te vinden. José Mourinho (Manchester United) voert de lijst aan met 28,5 miljoen euro. Hij wordt gevolgd door Marcelo Lippi (China), Laurent Blanc (die al bijna een jaar weg is bij Paris Saint-Germain, maar toch nog steeds betaald krijgt), Carlo Ancelotti (Bayern München) en Josep Guardiola (Manchester City).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen