Chapecoense en Atlético Nacional treffen elkaar in Recopa

28 maart 2017, 11:14

De finale van de Copa Sudamericana Chapecoense en Atlético Nacional had vier maanden geleden een groot feest moeten worden, maar het werd een drama. Het vliegtuig met de selectie van Chapecoense stortte neer en bijna de voltallige selectie en staf van de Braziliaanse club overleed. 

Nu vier maanden later staan de twee teams alsnog tegenover elkaar in de strijd om de Zuid-Amerikaanse supercup, daar beter bekend als de Recopa. Het duel zal op verzoek van Chapecoense gehouden worden in de eigen Arena Condá. Hoewel deze eigenlijk te klein is, heeft de Zuid-Amerikaanse voetbalbond een uitzondering gemaakt, zo weet Het Algemeen Dagblad.

Chapecoense wil rondom de wedstrijd de club Atlético Nacional bedanken de getoonde steun en solidariteit en ze huldigen. Zo maakte Atlético Nacional, dat later zelf nog de Copa Libertadores zou winnen, direct bekend dat ze de Copa Sudamericana aan Chapecoense wilde schenken. 

Het vliegtuig met de selectie van Chapecoense was op 28 november onderweg naar de finale, toen het vliegtuig neerstortte. Zes van de 77 overleefden de ramp, onder hen waren drie spelers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen