Hyballa tipt KNVB: "Met een Duitse trainer haal je verandering"

28 maart 2017, 18:19

Peter Hyballa heeft een tip voor de KNVB in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. De trainer van NEC denkt dat een buitenlandse bondscoach wel eens goed voor het Nederlands voetbal zou kunnen zijn. Een Duitse trainer zou bij Nederland passen, verwacht hij.

Roger Schmidt en Jürgen Klinsmann worden genoemd als mogelijke nieuwe bondscoach van Nederland. Volgens Hyballa een prima keuze. "Ik ken ze allebei en het zijn heel goede trainers. Ze willen aanvallend spelen", vertelt hij aan FOX Sports. Een rol als assistent onder één van de twee bij Oranje ziet hij niet zitten. "Ik ben niet zo goed als assistent, daar ben ik te veel alfa voor. Een echte hoofdtrainer."

Volgens Hyballa is de crisis in Nederland te vergelijken met wat Duitsland doormaakte in 2000. "Ze hebben nu te maken met een soortgelijke voetbalbondcrisis. Je moet nu wat veranderen", aldus de NEC-trainer, die denkt dat een buitenlandse trainer een nieuwe, frisse blik kan geven. "Als je een buitenlandse bondscoach aanstelt, verandert er wat. Als je een Duitse trainer haalt dan zeker. Wij zijn scherp, wij willen veranderen en wij zijn dominant. Je hebt ook goede Nederlandse trainers, maar met een buitenlander gaat er wat veranderen. Het is de vraag of de KNVB dat wil of dat ze verder willen gaan met bitterballen eten", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen