Hoedt, Tete, Memphis en Lens starten tegen Italië

28 maart 2017, 20:01

Het Nederlands elftal krijgt vanavond (dinsdag) de kans om met een iets minder slecht gevoel de interlandpauze van ruim twee maanden in te gaan. Na de koude douche in Bulgarije hoopt Oranje zich te herpakken tegen Italië. Dat doet het, nadat Clarence Seedorf negen jaar na dato zijn afscheid krijgt, met meerdere wisselingen in de basis.

Onder meer Wesley Hoedt mag nu starten. De Lazio-verdediger moest in Sofia nog op de bank beginnen, maar zag de 17-jarige Matthijs de Ligt tot twee keer toen in de fout gaan tegen Bulgarije. Direct na rust mocht Hoedt zodoende alsnog invallen voor de nerveuze Ajacied. Omdat de invaller het prima invulde, krijgt hij voor het eerst in zijn carrière de kans in de basis van het Nederlands elftal.

Het is niet de enige mutatie die Fred Grim doorgevoerd heeft. Kenny Tete, Memphis Depay en Jeremain Lens starten ook. Memphis begint in de spitspositie. De mutaties gaan ten koste van Rick Karsdorp, Bas Dost en Arjen Robben. Grim staat op interim-basis voor de groep, na het ontslag van Danny Blind. Na de oefeninterland heeft de KNVB een kleine twee maanden om een nieuwe bondscoach te vinden. Louis van Gaal, die vanavond aanwezig is in de ArenA, is volgens velen de gedroomde kandidaat.

Aan de zijde van de Italianen staat niet Gianluigi Buffon, maar het grote talent Gianluigi Donnarumma onder de lat. Bondscoach Giampiero Ventura opteert zoals verwacht voor een 3-5-2 systeem, waarbij Eder en Ciro Immobile de spitsen zijn. Spelers als Andrea Barzagli, Manolo Gabbiadini, Federico Bernardeschi en Giorgio Chiellini ontbreken bij La Squadra Azzurra, waar Graziano Pellè bovendien nog niet in genade aangenomen is.

Het treffen tussen Nederland en Italië wordt in goede banen geleid door de Zweedse scheidsrechter Jonas Eriksson, die vandaag zijn 43ste verjaardag viert.

Opstellingen

Nederland: Zoet; Tete, Hoedt, Martins Indi, Blind; Strootman, Wijnaldum, Klaassen; Lens, Memphis, Promes.

Italië: Donnarumma; Rugani, Bonucci, Romagnoli; Zappacosta, De Rossi, Parolo, Darmian; Verratti; Eder, Immobile.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen