Oranje behoudt kater door verliespartij tegen sluw Italië

28 maart 2017, 22:52   Bijgewerkt: 28 maart 2017, 23:50

In de eerste en enige interland met Fred Grim als eindverantwoordelijke is het Nederlands elftal er niet echt in geslaagd om zichzelf op te richten na de grote deceptie in Bulgarije (2-0 verlies). In een stormachtige openingsfase kwam Oranje met 1-0 voor tegen de Azzurri, maar na een ruim half uur was de eindstand van 1-2 al bereikt. Memphis Depay was een lichtpunt tegen de angstgegner.

Waarschijnlijk zouden veel spelers de oefeninterland tegen de Italianen liever overgeslagen hebben, na de afstraffing in Sofia en alle onrust rond het ontslag van bondscoach Danny Blind. Toch hing er in de ArenA, die ondanks alles best goed gevuld was, geen grauwsluier van ellende over de wedstrijd heen. De toeschouwers hebben best leuke dingen gezien, waaronder het afscheid van Clarence Seedorf. De 87-voudig international werd negen jaar na dato alsnog uitgezwaaid en kreeg een zilveren schaal en het bondsridderschap van de KNVB van bondspreses Michael van Praag.

Om iets aan deze hatelijke cijfers te doen, opteerde 'Grim-interim' voor vier mutaties in de basis. Wesley Hoedt, Kenny Tete, Memphis Depay en Jeremain Lens mochten stuk voor stuk starten, waardoor Matthijs de Ligt, Rick Karsdorp, Arjen Robben en Bas Dost niet begonnen. Robben zat overigens ook niet op de reservebank.

Het grootste lichtpuntje van de wedstrijd was een nieuweling in de startopstelling: Memphis. De in Lyon opgebloeide aanvaller bewees in de spitspositie het ongelijk van Blind in Bulgarije, met een dijk van een wedstrijd. Met flitsende acties en door veel aanspeelbaar te zijn onderscheidde Memphis zich in de ArenA. Dat deed hij onder toeziend oog van Louis van Gaal, zijn oud-trainer bij Oranje en Manchester United. De voormalig bondscoach zat naast Fabio Capello op de tribune.

Zo, dat is wel even lekker, zouden ze bij het Nederlands elftal hebben gedacht. Een minuut na de openingsgoal lag de bal echter alweer in het mandje bij Oranje. Eder was ditmaal wél trefzeker. Net als De Ligt in Sofia deed, knikte Hoedt de bal in de voeten van een tegenstander. De Inter-aanvaller wist daar wel raad mee en verschalkte Jeroen Zoet met een technisch en hard schot in de verre hoek.

De wedstrijd kabbelde voort en zonder dat er echt noemenswaardig kansen te noteren waren, stond het na ruim een half uur opeens 1-2. Bij een hoekschop verloor Daley Blind een kopduel van Marco Parolo, die de bal met zijn kruin hard richting het doel van Zoet kreeg. De PSV-goalie kon niet klemmen, waardoor Bonucci de rebound hard in het dak van het doel kon werken. Weer liep Oranje achter de feiten aan, iets wat geen onbekende situatie is. Na een paar schoten van Eder en een kopbal van Bruno Martins Indi op de lat werd er door de jarige arbiter Jonas Eriksson gefloten voor de rust.

Met Tonny Vilhena voor Kevin Strootman hoopte Oranje in de tweede helft voor eerherstel te kunnen zorgen. Dat lukte niet, al creëerde de ploeg van Grim genoeg kansen. Bij Promes ontbrak het echter aan scherpte en ook spelers als Georginio Wijnaldum, Davy Klaassen en Jeremain Lens waren net niet doortastend genoeg op de momenten waarop dat nodig was.

De ingevallen Wesley Sneijder was in de slotfase nog tweemaal dicht bij de 2-2, maar de spelmaker van Galatasaray vond beide keren na een goed schot de zeer talentvolle Donnarumma op zijn weg. Omdat het bij 1-2 bleef, blijft Oranje na 728 dagen nog zonder zege in de ArenA. Dat is nu echter niet de grootste zorg: dat is de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Want als Nederland op 31 mei op bezoek gaat bij Marokko, moet er een nieuwe oefenmeester op de bank zitten bij Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen