Wijnaldum heeft één grote voorkeur: "Louis van Gaal"

29 maart 2017, 15:35

'Dat is niet aan mij', 'dat moet je niet aan mij vragen' en 'daar moet je voor bij de KNVB zijn'. Het zijn teksten die de internationals van Oranje na het 1-2 verlies tegen Italië uitspreken, als ze de vraag krijgen wie de nieuwe bondscoach moet worden. Op één speler na: Georginio Wijnaldum. De middenvelder draait er niet omheen en zegt eerlijk dat hij één grote voorkeur heeft: Louis van Gaal.

Net als afgelopen zaterdag in Sofia neemt Wijnaldum na het duel met Italië in de ArenA uitgebreid de tijd om de verzamelde media te woord te staan. De middenvelder van Liverpool toont zich wederom sympathiek, eerlijk en goedlachs. Als hij zich na de wedstrijd meldt in de mixed zone, zet hij eerst zijn rugtas op zijn trolley koffer om nog even wat sieraden te pakken en vervolgens om te doen. "Tja, ik was voor jullie heel snel hiernaartoe gekomen hè", glimlacht de international tijdens het omdoen van zijn kettingen en horloge en het indoen van zijn oorknopjes.

"Wat hem speciaal maakt als trainer? Dat hoef je eigenlijk niet eens uit te leggen", vervolgt Wijnaldum in gesprek met FCUpdate.nl. "Het is gewoon een speciale man, die het eerder al heel goed gedaan heeft bij het Nederlands elftal. Het zou heel mooi zijn. Ik heb een persoonlijke klik met hem, maar daarnaast is het ook gewoon een goede trainer. Dat heeft hij al vaak bewezen. Van Gaal doet altijd wat het beste voor het team is. Met zijn fijne aanpak behaalden we bovendien goede resultaten." Van Gaal leidde Oranje naar het brons op het WK 2014 in Brazilië.

Mogelijk schakelt de KNVB anders door naar een buitenlandse trainer. Zo komen de namen van Roger Schmidt en Jurgen Klinsmann wel voorbij. "Het is voor mij moeilijk om te zeggen of dat wat is. Schmidt en Klinsmann ken ik persoonlijk namelijk niet echt. Ik weet niet hoe ze werken. Ik weet ook niet of het Nederlands elftal ooit een buitenlandse coach heeft gehad. Is dat weleens gebeurd?", vraagt Wijnaldum. Dat is wel het geval, maar dan moeten we de geschiedenisboeken openslaan. Het gebeurde voor het laatst in 1978, toen de Oostenrijker Ernst Happel de leiding had over Oranje.

Door: Koen Jans

[photo,98162,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen