Grim: "Het is niet zo dat Robben mij tot de orde riep"

30 maart 2017, 07:48

Fred Grim beleefde dinsdagavond zijn eerste en hoogstwaarschijnlijk ook enige interland als eindverantwoordelijke van het Nederlands elftal. De interim-bondscoach, die de honneurs waarnam na het ontslag van Danny Blind, ging met Oranje met 1-2 onderuit tegen Italië in de ArenA. Na afloop van het duel ging het veel over de wissel van Wesley Sneijder, die min of meer geïnitieerd werd door Arjen Robben.

Via assistent-bondscoach Frans Hoek liet Robben aan Grim doorschemeren dat hij er goed aan zou doen om Sneijder zijn 128ste interland te gunnen. De middenvelder van Galatasaray is namelijk hard op weg om de recordinternational van Oranje te worden. "Ik kende de afspraken, maar ik beslis wanneer ik Sneijder zou brengen", reageert Grim in De Telegraaf. "Nee, ik was het niet vergeten. Op het moment dat ik wilde heb ik Wesley laten invallen. Het is echt niet zo dat Robben mij tot de orde heeft geroepen. Davy Klaassen speelde goed en omdat we op jacht waren naar de 2-2 moest er ook omgeschakeld worden bij balverlies, omdat anders de 3-1 dreigde. Daarom wachtte ik zo lang met de invalbeurt voor Wesley", legt de oud-keeper uit.

Grim heeft na de oefeninterland tegen Italië contact gehad met Blind, die na het debacle in Bulgarije van afgelopen zaterdag (2-0 verlies) de laan uitgestuurd werd. "We hebben over de wedstrijd gesproken en dat we in ieder geval een ander Oranje zagen dan tegen Bulgarije. Ook Danny vond dat het team stond, het goed was gegaan ondanks de nederlaag en dat iedereen heeft bewezen dat Bulgarije een incident was", aldus Grim. Blind zei na zijn ontslag ook al dat hij het Bulgaarse drama een 'incident' vond en dat Oranje 'op de goede weg' was.

Nu er twee maanden geen interland op de planning staat, kan de KNVB rustig zoeken naar een nieuwe bondscoach. Eind mei gaat het circus weer verder, met wedstrijden tegen Marokko, Ivoorkust en Luxemburg. Voorlopig neemt Grim de bondscoachactiviteiten buiten de interlandperiodes nog op zich, zoals contacten met spelers en het bezoeken van duels. "Normaal zette Danny dat allemaal uit. Nu ben ik van plan zondag als interim-bondscoach naar Ajax-Feyenoord te gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen