Hoongelach om borstbeeld Ronaldo: maker reageert

30 maart 2017, 11:55

De beeldhouwer Emanuel Santos kreeg de eervolle taak om een borstbeeld van Cristiano Ronaldo te maken voor de luchthaven van Madeira, die sinds deze week de naam van de Portugese voetbalvedette draagt. Op heel internet was het beeld echter doelwit van spot, omdat hij niet echt op de speler zou lijken.

Santos, de maker van het beeld, heeft hier op gereageerd. "Zelfs Jezus is niet in staat om iedereen tevreden te stellen", zegt de beeldhouwer, die op social media met de grond gelijk werd gemaakt, tegen Globo. "Het is onmogelijk om iedereen te behagen. Het is een kwestie van smaak en bovendien is het niet zo eenvoudig als het lijkt. Met beroemde werken van bekende kunstenaars ontstaat er weleens een vergelijkbare situatie", stelt Santos, die een foto van Ronaldo gebruikte bij het ontwerpen van het borstbeeld.

Ronaldo, geboren op Madeira, kon de naamgeving van de luchthaven en het borstbeeld wel waarderen. "Dit is ontzettend bijzonder, ik ben echt vereerd. Ik weet dat niet iedereen het met de naam eens was, maar dat accepteer ik. Niet iedereen kan dezelfde mening hebben. Dat is oké. Voor mezelf geldt dat ik Portugal en in het bijzonder Madeira altijd zo goed mogelijk wil vertegenwoordigen, met spirit en passie."

Een aantal tweets over het beeld:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen