Scout Paus verlaat FC Twente en wordt trainer bij Larissa

30 maart 2017, 22:06

André Paus werd pas een paar maanden geleden bij FC Twente aangesteld als scout, maar hij verlaat de club uit Enschede nu alweer. De oud-speler van de Tukkers gaat namelijk per direct aan de slag als hoofdtrainer in Griekenland bij de club Larissa.

"Het is allemaal heel snel gegaan", vertelt Paus tegenover Het Algemeen Dagblad. "Ik vlieg er zaterdag naar toe, ik bekijk zondag de wedstrijd tegen PAOK, en volgens de planning teken ik maandag het contract waarna er een persconferentie is."

"Bij Twente wisten ze dat ik nog altijd ambities had als trainer", vervolgt hij. "Daarom doen ze ook niet moeilijk. Ik heb in de voorbije maanden heel prettig samengewerkt met Jan van Halst en Carsten Schumann (hoofd scouting, red.). We hebben heel wat spelers in kaart gebracht, waarmee de club hopelijk wat kan."

De 51-jarige Paus is niet aan zijn proefstuk toe als hoofdtrainer. Eerder coachte hij al het Valletta FC uit Malta en Anorthosis Famagusta FC uit Cyprus. "En de link Cyprus-Griekenland is snel gelegd. Ze kenden me dan ook", aldus Paus.

In de Griekse competitie staat Larissa twaalfde van de zestien. Met nog maar vijf wedstrijden te gaan, lijkt de ploeg zich geen zorgen te moeten maken om degradatie. De voorsprong op de nummer vijftien is namelijk acht punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen