Van Geel is tevreden in de luwte: "Een bewuste keuze"

31 maart 2017, 08:32

Het blijkt wel weer dat het in de voetballerij snel kan verkeren. Martin van Geel kreeg de afgelopen jaren veel kritiek als technisch directeur van Feyenoord,  waar hij een jaar geleden nog bijna weg moest. Dit seizoen zijn de prestaties echter zéér goed, waardoor de 'td' van de Rotterdamse koploper de criticasters min of meer de mond heeft gesnoerd. Als de eerste landstitel sinds 1999 wordt gepakt, wat een reële optie is, dan heeft hij zijn gouden revanche te pakken.

"Ik heb ook gewoon even niks te vertellen nu", zijn de veelzeggende teksten van de 56-jarige Van Geel over zijn situatie bij Feyenoord in het Algemeen Dagblad. Waar de technisch directeur vroeger vaak in beeld was, verkiest hij nu vaker de luwte. "Dat ik minder in beeld ben, is inderdaad een bewuste keuze. De focus ligt nu op het team, op de eindfase van de competitie. Daar is alles op gericht - en daarin speel ik in mijn positie ook helemaal geen noemenswaardige rol."

Door een machtsstrijd binnen Feyenoord stond de positie van Van Geel vorig jaar zwaar onder druk, ondanks de bekerwinst. Er was kritiek over het aankoopbeleid, waarbij er volgens het bestuur voornamelijk (te) veel geld werd uitgegeven aan modale eredivisiespelers. Met Pim Blokland stapte er echter een criticaster van de technisch directeur op, waardoor Van Geel intern ook wat meer lucht heeft.

Bovendien zijn, en dat is uiteindelijk het belangrijkst, de prestaties dus formidabel: met een voorsprong van zes punten op nummer twee Ajax en acht punten op nummer drie PSV stevent Feyenoord af op het eerste kampioenschap in de 21ste eeuw. Het zou de kroon zijn op het zesde seizoen van Van Geel bij Feyenoord. Als De Klassieker tegen Ajax komende zondag niet verloren wordt, dan zetten de Rotterdammers een grote stap naar de Coolsingel.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen