FIFA stuurt conclusies corruptie-onderzoek naar autoriteiten

31 maart 2017, 13:06

De FIFA heeft het interne onderzoek naar corruptie binnen de organisatie afgerond, zo meldt de wereldvoetbalbond vrijdag. De conclusies werden genoteerd in een rapport van 1300 pagina's en daarna naar de Zwitserse autoriteiten gestuurd. Ook de Verenigde Staten krijgt een kopie van de documenten.

Het interne onderzoek nam uiteindelijk 22 maanden in beslag. In die tijd werden meer dan 2,5 miljoen documenten onderzocht en werd er gesproken met een aantal belangrijke getuigen. Door de bevindingen van het onderzoek hebben er inmiddels al enkele veranderingen binnen de FIFA plaatsgevonden. Eind april wordt naar buiten gebracht wat deze veranderingen precies inhouden.

FIFA-president Gianni Infantino is blij met de afronding van het onderzoek. Hij belooft dan ook volledige medewerking aan de verdere stappen die justitie zal nemen. "De autoriteiten zullen nu degenen gaan achtervolgen die hun positie hebben misbruikt en zich ten koste van het voetbal verrijkt hebben. De FIFA wil nu de focus weer gaan leggen op het spel, de fans en de spelers."

Het onderzoek komt voort uit het grote corruptieschandaal in 2015 waarbij tientallen bestuurders van de wereldvoetbalbond werden opgepakt op verdenking van fraude. De Zwitserse autoriteiten zijn nog altijd bezig met de zaak tegen voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter. De resultaten van het interne corruptie-onderzoek gaan daarbij een grote rol spelen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen