Cocu benieuwd naar Klassieker: "Er kan iets ontstaan"

31 maart 2017, 14:28

Als we alleen naar de wedstrijden in het jaar 2017 kijken, gaat PSV nog (op doelsaldo ten opzichte van Feyenoord) aan kop in de Eredivisie. De Eindhovenaren hopen dat zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam zo te houden. Ook hopen ze dat De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord een gunstig resultaat zal opleveren. Coach Phillip Cocu is zéér benieuwd.

Mocht PSV zaterdag Het Kasteel veroveren, dan kan het zondag lekker achterover leunen tijdens De Klassieker in de ArenA. "Wij moeten zelf winnen", benadrukt Cocu op PSV.nl. Toch weet hij dat het duel in Amsterdam ook van groot belang is voor zijn ploeg. "Als Ajax wint, kan er in de laatste wedstrijden iets ontstaan. Ik heb een tijdje geleden gezegd dat we ons in eerste instantie zouden richten op Ajax. Dat was destijds een reële doelstelling. Maar dat wil niet zeggen dat we niet strijdlustig zijn. Als er nog een kansje op meer is, gaan we daar vol voor", houdt Cocu de kampioensdeur op een kiertje.

Als Ajax verliest, dan kan PSV de tweede plaats overnemen. Maar als Feyenoord ten onder gaat in de ArenA, dan kan PSV op vijf punten van de koploper komen. "Beide scenario's geven aan hoe belangrijk het is om van Sparta te winnen", beklemtoont Cocu, die onlangs in de KNVB Beker met 3-1 verloor in Spangen. "Wat toen bleek is dat het heel moeilijk is om een wedstrijd tegen hen te kantelen als je op achterstand komt. Dat nemen we mee naar de wedstrijd", stelt Cocu, die wel vindt dat PSV daarna veel progressie geboekt heeft. "We scoren een stuk makkelijker. Dat geeft het nodige vertrouwen aan het team. Op de wedstrijd tegen Feyenoord na zijn we aan een heel goede serie bezig. Die willen we doorzetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen