Van Bronckhorst gaat 'met één doel' naar De Klassieker

31 maart 2017, 15:11   Bijgewerkt: 2 april 2017, 10:43

Voetbalminnend Nederland is dit weekend in de ban van De Klassieker van komende zondag. Mocht Feyenoord erin slagen om bij aartsrivaal Ajax te winnen, dan komt het eerste landskampioenschap sinds 1999 wel érg dichtbij. Coach Giovanni van Bronckhorst houdt zich louter met zijn eigen ploeg bezig.

"Het wordt een heel mooie wedstrijd", zegt Van Bronckhorst via de officiële clubkanalen. Hij weet dat Het Legioen niet kan meereizen naar de ArenA. "Geen enkele fan van Feyenoord zal in het stadion zijn. We moeten de kracht en spirit dus uit onszelf halen, wat we ook altijd doen. Het is daarbij mooi dat we een gat van zes punten hebben, maar qua spelopvatting maakt dat voor ons niet zoveel uit. We gaan daar met één doel naartoe en dat is een heel goed resultaat halen."

Dat doet Feyenoord zonder Terence Kongolo, Bilal Basaçikoglu en Sven van Beek. Eljero Elia is wel weer van de partij. "De kracht van dit elftal is het zijn van een team. Dat hebben we het hele seizoen al laten zien. Als er spelers wegvallen door blessures of schorsingen, dan staan er andere spelers op", stelt Van Bronckhorst. "Ik heb al wel voor ogen hoe we gaan spelen. Ik ben er wel uit."

Van Bronckhorst denkt dat er wel wat mogelijk is in de ArenA, maar heeft respect voor de tegenstander. "De kracht van Ajax is momenteel dat ze een hele goede periode doormaken. Ze verliezen maar weinig wedstrijden in de competitie en zijn door in Europa. Dat laatste is ook goed voor het Nederlandse voetbal. Ze kunnen gewoon goed voetballen en staan niet voor niets zo hoog."

Tot slot zag Van Bronckhorst meerdere Feyenoorders opdraven bij Oranje. "Dat ging natuurlijk niet goed, qua resultaat dan. De wedstrijd tegen Bulgarije was een enorme domper voor iedereen die het Nederlandse voetbal een warm hart toedraagt. Het was een resultaat die we niet wilden en het ontslag van de bondscoach kwam eruit. Dat was niet optimaal en had ik graag anders gezien. Maar het is niet anders, we moeten toch door."

Lees ook: Feyenoord is er klaar voor: "Winst het beste

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen