Bosz: "De inzet van De Klassieker? Het kampioenschap"

31 maart 2017, 16:09

Peter Bosz kijkt vol verwachting uit naar komende zondag om 14.30 uur, als de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord in gang gefloten wordt door scheidsrechter Björn Kuipers. De trainer van Ajax is zich ervan bewust dat het voor zijn ploeg een hels karwei wordt om nog kampioen te worden, als er niet gewonnen wordt voor het eigen publiek. Daar staat tegenover dat Ajax bij een overwinning op drie overbrugbare punten van de Rotterdamse koploper komt.

"Het is een heel eenvoudige opdracht, maar wel eentje die moeilijk uit te voeren is. We moeten winnen", zegt Bosz in aanloop naar de kraker der krakers op de clubwebsite. De trainer oogde rustig tijdens zijn perspraatje, maar geeft toe dat het van binnen ook wel kolkt bij hem. "Voor mij is het net zo spannend als voor iedereen. Het is een topwedstrijd waarbij de inzet het kampioenschap is. Wij moeten winnen om in de race te blijven. Dat zal voor iedereen duidelijk zijn. Zo ingewikkeld is het niet."

Los van de voorsprong heeft Feyenoord ook een beter doelsaldo dan Ajax, dat er dus alles aan gelegen is om erop los te scoren tegen de aartsrivaal. "In eerste instantie ben ik al heel tevreden als we winnen", stelt Bosz echter. "We moeten kijken hoe de wedstrijd gaat verlopen. Laten we niet te hard van stapel lopen. Feyenoord blijft een moeilijk te kloppen ploeg. Maar Kopenhagen was dat ook", wijst Bosz naar de 2-0 zege op de Deense topclub in de achtste finale van de Europa League.

Bosz vindt het gunstig dat Feyenoord niet kan beschikken over Tonny Vilhena, die donderdagochtend hoorde dat hij voor twee duels (plus één voorwaardelijk) geschorst is. "Vilhena is voor Feyenoord een belangrijke speler", weet Bosz. "Dat is laatst uit bij Heerenveen wel gebleken. Zij zullen daardoor het middenveld iets anders wegzetten en het zal heus wel iets veranderen. Maar ook met Vilhena zou ik voor ons genoeg kansen gezien hebben. Daarbij vind ik dat we vooral naar onszelf moeten kijken. Wij moeten het zelf doen", besluit Ajax' keuzeheer.

Kasper Dolberg is wegens zijn liesklachten nog een twijfelgeval bij Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen