O'Neill boos op Koeman: "Stilletjes nadenken over zichzelf"

31 maart 2017, 23:34

Martin O'Neill, de bondscoach van Ierland, heeft uitgehaald naar Ronald Koeman. De manager van Everton uitte eerder op vrijdag kritiek op O'Neill omdat hij niet goed zou zijn omgegaan met James McCarthy.

McCarthy meldde zich met een lichte blessure aan de hamstring bij de nationale ploeg van Ierland. Ondanks een negatief advies van de medische staf stelde O'Neill de speler van Everton toch op voor het WK-kwalificatieduel met Wales, maar in de warming-up haakte hij geblesseerd af. McCarthy had bij de bondscoach aangegeven fit te zijn voor een basisplaats.

Koeman maakte O'Neill vrijdag op de persconferentie het verwijt dat hij McCarthy tegen zichzelf in bescherming had moeten nemen. Ook stelde de Nederlandse oefenmeester dat de speler in kwestie beter voor zichzelf had moeten zorgen. O'Neill bleek niet gediend van die woorden.

"Andermaal heeft de Everton-manager, een meester in het spel van verwijten maken, zijn mening gegeven. Misschien had hij beter het programma van Everton in aanloop naar het seizoen kunnen bekijken", moppert O'Neill op de website van de Ierse voetbalbond, doelend op het feit dat McCarthy na het EK slechts elf dagen vrijaf kreeg van Everton. "Daarnaast speelde McCarthy zijn laatste wedstrijd voor Ierland bijna een half jaar geleden, daarna stond hij volledig onder toezicht van Everton. Wellicht is het voor de Everton-manager en zijn medische staf beter dat zij stilletjes gaan nadenken over zichzelf."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen