Cocu maakt zich zorgen om Oranje: "Omgekeerde wereld"

1 april 2017, 09:36

Phillip Cocu ziet de huidige situatie bij het Nederlands elftal met lede ogen aan. De oefenmeester van PSV vindt de manier waarop alle coaches nu als mogelijk nieuwe bondscoach worden genoemd, geen goede zaak.

"Het is de omgekeerde wereld", zegt de trainer daarover tegen De Telegraaf. "Iedereen wordt gevraagd en benaderd met de vraag 'zou je bondscoach willen worden?' Dat is helemaal niet aan de orde. Het is belangrijk dat de KNVB nu de tijd neemt om een duidelijke richting en werkwijze te kiezen. Als ze dat hebben gedaan, komt er een profiel uit en kan er iemand worden benaderd. Nu gaan we allemaal enorme rijtjes afvinken, terwijl de goede volgorde belangrijk is. Het is nodig dat de KNVB nu alles goed in kaart gaat brengen en een plan gaat uitstippelen voor de komende jaren. De rest komt daarna", vindt de coach van de regerend kampioen.

Sowieso is Cocu niet te spreken over de huidige stand van zaken bij Oranje. "Het is vervelend dat deze situatie is ontstaan. Hier zat niemand op te wachten. Het is heel vervelend, dat we in de kwalificatiereeks in zo'n lastig parket zijn gekomen. Iedereen die betrokken is bij het Nederlands voetbal hoopt op plaatsing voor het WK. Ervaring op het hoogste niveau is voor spelers van groot belang."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen