Van der Heijden: "Feyenoord kan overrompelend spelen"

1 april 2017, 10:08

Voor Ajax zal de Klassieker van zondag voelen als de laatste kans op een mogelijk kampioenschap, terwijl Feyenoord weet dat het een reuzenstap naar de titel kan gaan zetten. Verdediger Jan-Arie van der Heijden beseft dat er kansen liggen voor Feyenoord in de ArenA.

"Als we winnen, pakken we een voorsprong die we niet meer uit handen mogen geven", weet de verdediger. "We moeten van onze eigen kracht uitgaan. We zullen in de duels moeten komen. We hebben een fysiek sterke ploeg, die overrompelend kan spelen. Dat is onze kracht. Ajax mag niet het gevoel krijgen dat ze van ons kunnen winnen", stelt hij bij de NOS.

Eerder dit seizoen eindigde de Klassieker in 1-1. "Thuis waren we de bovenliggende partij. We hadden toen drie punten verdiend, maar die haalden we niet", aldus Van der Heijden, die rustig is onder de koppositie van Feyenoord. "Ik lees de krant om te weten wat er in de rest van de wereld gebeurt, maar het sportkatern sla ik over. En in de stad loop ik met een petje op, anders word ik constant aangesproken door fans. Randzaken zijn er altijd, wij moeten alleen maar naar onszelf kijken."

Van der Heijden speelde tussen 2007 en 2011 bij Ajax.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen