Van Bronckhorst verklaart: "Hij is anders dan Renato en Marko"

2 april 2017, 14:48

Giovanni van Bronckhorst koos tegen Ajax voor jongeling Bart Nieuwkoop in plaats van Renato Tapia of Marko Vejinovic. De trainer van de Rotterdammers denkt dat de kwaliteiten van de 21-jarige middenvelder in de Amsterdam ArenA van pas zullen komen.

"Ik ben blij met de ontwikkeling van Bart. De manier waarop hij speelt, de kwaliteiten die hij heeft", vertelt Van Bronckhorst aan FOX Sports. "Ik denk dat hij vandaag heel belangrijk voor Feyenoord kan zijn. Hij is een andere speler dan Renato en Marko. Het gaat erom wat je nodig denkt te hebben in zo'n wedstrijd."

Peter Bosz moest vooral in zijn voorhoede het nodige veranderen. Door blessures speelt Bertrand Traoré in de spits en wordt hij geflankeerd door Justin Kluivert en David Neres. "Amin Younes heeft last van zijn knie. Dat zagen we niet aankomen", zegt hij tegenover Ajax TV. Ook in de verdediging had Bosz enkele opties. "Het is duidelijk dat we meerdere goede spelers hebben. Maar ik kies nu voor de verdediging waarmee we het vaakst de nul hebben gehouden. Dit geeft meer vastigheid."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen