Bosz looft Ajax: "We hebben het vandaag wel laten zien"

2 april 2017, 17:58

Peter Bosz vond Ajax zondag uitstekend spelen in De Klassieker tegen Feyenoord. De recordkampioen van Nederland won in de Amsterdam ArenA ook met 2-1 van de koploper en hielf daarmee de titelstrijd spannend.

"Of dit het Ajax was zoals ik dat voor ogen heb? Ik heb dit al wel vaker gezien, maar dan in gedeelten van wedstrijden. Dit was een topduel, waarin het echt moest. De druk stond er vol op, maar we hebben het vandaag wel laten zien", aldus Bosz bij FOX Sports. "Het is niet zo dat we grote druk nodig hebben, maar we hebben laten zien dat we het ook onder grote druk kunnen."

Bosz is vanzelfsprekend tevreden met de behaalde drie punten. "Feyenoord wilde vanaf het begin compact staan op eigen helft, terwijl wij druk vooruit wilden zetten. Dat is een risico, want dan moet het wel goed staan. Dat stond het ook", vervolgde de oefenmeester. Hij loofde vooral het team, hij wilde er geen individu uitpikken. "Ik vond Ajax geweldig spelen. We hadden echt een team nodig en ik heb ook echt een team op het veld gezien."

Wel had Bosz graag meer doelpunten van zijn elftal gezien. "In de zin van het doelsaldo heb ik eerlijk gezegd achteraf het gevoel dat we een punt hebben laten liggen. Feyenoord creëerde weinig, terwijl wij grote opgelegde kansen krengen. Ik denk dat niemand raar zou hebben opgekeken van 4-0 of 5-0, dus dan is 2-1 wel zuur."

Ajax heeft nu drie punten minder dan Feyenoord. Het doelsaldo is ook in Rotterdams voordeel: +50 om +40. Bosz is niet te veel met het klassement bezig. "Ik kijk alleen naar de volgende wedstrijd tegen AZ (komende woensdag, red.)", ging hij verder. "Dat roep ik al het hele seizoen, het heeft geen zin om over je volgende duel heen te kijken. Dat neemt niet weg dat bij Feyenoord de druk zal toenemen. Niet alleen om de drie punten, maar het had ook een grote uitslag kunnen zijn. Zij moeten zich ook maar zien op te richten nu."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen