Geen winnaar in kraker tussen Arsenal en Manchester City

2 april 2017, 19:03

De kraker tussen Arsenal en Manchester City in de subtop van de Premier League was boeiend, maar leverde geen winnaar op. De ontmoeting tussen beide teams in het Emirates Stadium eindigde zondag in een 2-2 gelijkspel. Manchester City kwam twee keer op voorsprong, maar zag de thuisclub telkens langszij komen.

Ook voor de wedstrijd tegen Manchester City protesteerde een deel van de Arsenal-aanhang weer tegen een langer verblijf van manager Arsene Wenger. Het begin van de partij was voor de criticasters koren op de molen, want na het eerste fluitsignaal trok Manchester City gelijk het initiatief naar zich toe en keek Arsenal toe.

Dat resulteerde al binnen vijf minuten in de 0-1 van Manchester City. Na een doeltrap kwamen de bezoekers er snel uit, waarbij Kevin De Bruyne Leroy Sané wist te vinden. Laatstgenoemde troefde Hector Bellerín af in het sprintduel, omspeelde keeper David Ospina en schoot de 0-1 in het doel. Vijf minuten later was De Bruyne zelf dicht bij de 0-2; vanaf de rand van het penaltygebied raakte hij de paal.

Manchester City kon het initiatief niet voor langere tijd vasthouden en liet Arsenal zich daardoor terug in de wedstrijd knokken. De thuisclub kwam zes minuten voor de pauze ook langszij. Een korte corner belandde uiteindelijk bij Shkodran Mustafi, die de bal met het hoofd verlengde tot bij Theo Walcott. Die bleef vervolgens koelbloedig en herstelde het evenwicht.

Lang kon Arsenal niet genieten van de 1-1. Kort na de gelijkmaker raakte De Bruyne opnieuw de paal, maar even later viel alsnog de 1-2. Mesut Özil leverde de bal in op eigen helft, wat Manchester City hard afstrafte. Sergio Agüero was het middelpunt van de feestvreugde, de Argentijn schoot het leder in de verre hoek.

Negen minuten na de pauze bracht Mustafi Arsenal weer op gelijke hoogte. De Duitse verdediger kopte de bal uit een hoekschop achter Manchester City-doelman Willy Caballero (2-2). Daarna gingen beide teams voor de winnende treffer, maar die bleef uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen