Jonker gelijk bij Leverkusen na spectaculaire slotfase

2 april 2017, 19:35

Andries Jonker leek zondag met VfL Wolfsburg te gaan verliezen bij Bayer Leverkusen, maar pakte na een spectaculaire slotfase toch een punt. Met een hoofdrol voor Mario Gomez werd het 3-3 in de BayArena van Leverkusen.

Karim Bellarabi bracht Leverkusen vijf minuten voor rust op 1-0 en toen Kevin Volland er twintig minuten na de pauze 2-0 van maakte, leek het beslist. De 2-0 tussenstand bleef tot de tachtigste minuut staan, maar daarna zette Gomez het duel met drie treffers op zijn kop.

De Duitse spits maakte in de tachtigste minuut op aangeven van Jakub B?aszczykowski de aansluitingstreffer en was drie minuten later ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker. In de 87ste minuut was de oud-speler van Bayern München vanaf elf meter zelfs goed voor de 2-3 namens Wolfsburg. Desondanks gingen de punten niet mee naar het noorden van Duitsland. Kai Havertz bezorgde Leverkusen met een doelpunt in de 89ste minuut toch nog een punt (3-3).

Wolfsburg heeft nu dertig punten, waarmee het dertiende staat in de Duitse competitie. Leverkusen bezet met twee punten meer plek elf. Bij Wolfsburg stond Riechedly Bazoer in de basis en ontbrak Jeffrey Bruma vanwege een blessure.