Kuyt: "We zoeken geen excuses, maar het zit wel tegen"

2 april 2017, 20:37

Het had zo mooi kunnen zijn voor Feyenoord: zou er worden gewonnen bij aartsrivaal Ajax, dan zou de eerste landstitel sinds 1999 echt in de buurt komen. Het mocht echter niet zo zijn: de Rotterdamse koploper ging met 2-1 ten onder, waardoor de titelstrijd weer meer openligt. Dirk Kuyt vindt dat Ajax verdiend gewonnen heeft, maar zag wel dat Feyenoord het geluk niet aan haar zijde had.

"We zaten er vanaf de eerste minuut niet in", zegt Kuyt na de verloren Klassieker tegen Ajax. Feyenoord heeft door de 2-1 nog maar een marge van drie punten op de nummer twee. "We moeten Ajax feliciteren, want zij zijn de verdiende winnaar. De eerste goal was cruciaal, dat gaf Ajax vleugels. We hebben geen ploeg die snel excuses zoekt, maar het zat wel tegen met de blessures. Ook vanuit de KNVB heeft het tegengezeten: met schorsingen, maar ook met wat beslissingen in de wedstrijd. Toch kunnen we daar niets aan veranderen. We moeten ook naar onszelf kijken. We schoten zelf tekort", stipt Kuyt aan.

Tel bij Vilhena's schorsing de blessures van Terence Kongolo, Sven van Beek, Bilal Basaçikoglu, Nicolai Jørgensen en Rick Karsdorp op, en je hebt inderdaad aardig wat personele problemen. "We hebben wat tikjes opgelopen, maar de kracht van dit elftal is ook de breedte. Dat moeten we laten zien. De jongens die het hele jaar teleurgesteld zijn omdat ze weinig spelen, krijgen nu de kans om op te staan. En als ik zie hoe die jongens hun stinkende best doen op de trainingen, hoop ik dat ze zichzelf belonen als ze de kans krijgen. Dat doen ze ook: zo heeft Bart Nieuwkoop zich heel goed overeind gehouden tegen Ajax. Renato Tapia ook, die een paar dagen geleden nog op een ander continent stond. Daar heb ik alleen maar waardering en respect voor."

Nog even over de Klassieker zelf: Kuyt vindt niet dat Ajax nu een statement heeft afgegeven richting Feyenoord. "Heel veel mensen roepen bepaalde dingen - dat we al kampioen zijn of dat we aan het wankelen zijn - maar ik heb geen enkele speler iets over ons gevoel horen roepen. We richten ons gewoon elke keer weer op de wedstrijden. Tegen Ajax was het vandaag heel teleurstellend, maar morgen staan we gewoon weer op en richten we ons op Go Ahead Eagles (woensdag, red.). We gaan ons klaarmaken en revancheren, zoals we dit seizoen al vaak hebben gedaan", besluit Kuyt.

[photo,105646,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen