Gelijkspel in beladen kraker tussen Napoli en Juventus

2 april 2017, 22:40   Bijgewerkt: 3 april 2017, 00:34

De altijd beladen kraker in de Serie A tussen Napoli en Juventus heeft geen winnaar opgeleverd. Beide teams hielden elkaar zondag in het Stadio San Paolo in Napels op een 1-1 gelijkspel. Sami Khedira zette Juventus al vroeg op voorsprong, Marek Hamsik bracht de Napolitanen in de tweede helft langszij.

In Napels werd al lange tijd uitgekeken naar dit affiche. Napoli - Juventus is één van de absolute topduels in de Serie A, maar het is meer dan alleen een voetbalwedstrijd. Het is ook de strijd tussen Zuid- en Noord-Italië. Het armere zuiden dat opkijkt tegen het rijkere noorden, en vooral het noorden dat neerkijkt op het zuiden.

Om twee redenen stond er nóg meer spanning op de partij. Eind februari verloor Napoli de eerste ontmoeting met Juventus in de halve finale van de Coppa Italia in Turijn met 3-1, waarbij de ploeg zich bestolen voelde door de arbitrage. De return is komende woensdag in Napels. Maar waar het vooral over ging, was de terugkeer van Gonzalo Higuaín in het Stadio San Paolo. De Argentijnse spits maakte de afgelopen drie seizoenen furore in het shirt van Napoli, maar verkaste afgelopen zomer voor ruim 90 miljoen euro naar rivaal Juventus.

Al deze ingrediënten zorgden ervoor dat de Napoli-fans extra fanatiek waren vanavond. Dat begon al buiten het stadion, waar de supporters in groten getale aanwezig waren om de spelersbus van hun favoriete club te ontvangen. De spelers van Juventus reisden ondertussen zwaarbeveiligd naar het complex. Vier jaar geleden werd de Juve-bus in Napels bijvoorbeeld nog bekogeld met eieren.

Binnen zeven minuten was de Napoli-aanhang echter stil. Sami Khedira bracht Juventus op voorsprong na een één-tweetje met Miralem Pjanic, ingeleid door slecht uitverdedigen van Raul Albiol. De bezoekers gunden Napoli daarna het balbezit. In de eerste helft had Juventus volgens Opta slechts drie balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied, een laagterecord voor de club in dit Serie A-seizoen. Napoli kreeg ook wel mogelijkheden, maar wist deze voor rust niet te benutten.

Tien minuten na de pauze dacht Napoli wel te scoren, maar het feest ging terecht niet door. José Callejón scoorde in de rebound na een geblokt schot van Dries Mertens, maar de Spanjaard stond daarbij meters buitenspel. Vijf minuten later konden de Napolitaanse supporters alsnog uit hun dak gaan. Marek Hamsik trof doel en ditmaal telde de treffer wel. Mertens zette de Slowaak vrij voor het Juventus-doel en laatstgenoemde maakte het af met een overtuigend schot in de rechterbovenhoek.

In de 64ste minuut was Mertens zelf dicht bij de 2-1. De voormalig eredivisiespeler stond ineens oog in oog met keeper Buffon, waarbij laatstgenoemde niet voldoende uitkwam. De bal rolde daardoor verder, maar Mertens was er net te laat bij. Hij kreeg nog wel zijn voet tegen het leder, maar bevond zich toen al in een te lastige hoek en zag zijn inzet daardoor tegen de paal eindigen. In de slotfase kreeg Callejon nog een goede kans voor Napoli en Mertens claimde in de extra tijd een penalty, maar het bleef bij 1-1. Daarmee zal vooral Juventus opgelucht zijn, want Napoli verdiende meer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen