Van Hanegem: "Kuipers beïnvloed door sfeer in ArenA"

3 april 2017, 08:02

Willem van Hanegem zag 'zijn' Feyenoord zondag De Klassieker tegen Ajax met 2-1 verliezen, waardoor de titelrace weer een stuk spannender is geworden. De voorsprong op nummer twee Ajax is tot drie punten geslonken, terwijl PSV ook nog op vijf punten achterstand staat.

"Of de Eredivisie nu op zijn kop staat, na de nederlaag van Feyenoord? Ja, dat zegt dan iedereen. Zoals ik ook al mensen hoorde zeggen dat Feyenoord helemaal weggespeeld is en dat het in de rest van dit seizoen de boot zal missen. Maar dat geloof ik niet hoor, hoewel Feyenoord er woensdag tegen Go Ahead wel zal moeten staan. Vooral in mentaal opzicht wordt dat een belangrijke wedstrijd", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Feyenoord heeft zich door Ajax laten afbluffen. De Ajacieden kleunden erin. De Feyenoorders lieten zich de kaas van het brood eten. Dat viel me tegen", zegt Van Hanegem. "En ondertussen liet scheidsrechter Kuipers zich beïnvloeden door de sfeer in de Arena. Hij had Ajax in de eerste minuut nooit een vrije trap mogen geven, op zo'n kansrijke positie nog wel. Het was namelijk helemaal geen overtreding. De 1-0 van Ajax was dus een presentje van de scheidsrechter, die ook de verdere wedstrijd in het nadeel van Feyenoord floot, onder meer bij het geven van kaarten. Ja, mensen zullen nu zeggen dat ik voor Feyenoord ben. Klopt, dat ben ik, maar ik ben ook eerlijk en na zo'n nederlaag ben ik echt niet in de ban van de treurnis", stelt De Kromme.

Toch blijft Feyenoord de titelfavoriet volgens Van Hanegem. "Ik vind nog steeds dat Feyenoord de beste papieren heeft om kampioen te worden. Ajax en PSV spelen nog tegen elkaar, dat scheelt. En ik moet echt nog zien of de uitgevallen spelers niet al gauw weer mee kunnen doen. Feyenoord heeft dit seizoen al vaak niet goed gespeeld, maar tot nu toe viel het steeds de goede kant op. Maar nu begint de titelrace dus echt. Nu komt het aan op het mentale. Nu zal Feyenoord het weer moeten oppikken en er met zijn allen bovenop moeten vliegen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen