Officieel: Van 't Schip gaat aan roer staan bij PEC Zwolle

3 april 2017, 11:37

PEC Zwolle heeft definitief een nieuwe trainer aangesteld voor het komende seizoen. John van 't Schip is maandagochtend, zoals verwacht, door De Blauwvingers officieel gepresenteerd als de nieuwe hoofdcoach. De 53-jarige oefenmeester, die Dwight Lodeweges als rechterhand krijgt in Zwolle, heeft een tweejarig contract getekend in het MAC3PARK Stadion.

Van 't Schip is bij PEC Zwolle de opvolger van Ron Jans, die na het seizoen als leercoach bij de cursus coach betaald voetbal van de KNVB aan de slag gaat. Jans pakte met de Zwolse eredivisionist zowel de KNVB Beker als de Johan Cruijff Schaal en gaat daarmee de boeken in als de meest succesvolle coach in de clubhistorie. De afgelopen jaren was Van 't Schip werkzaam in het buitenland, bij het Australische Melbourne City FC en bij het Mexicaanse Club Deportivo Guadalajara. In het verleden was hij assistent-coach bij Oranje en Ajax.

PEC Zwolle-preses Adriaan Visser toont zich zeer content met de aanstelling van Van 't Schip: "Nadat Ron in de winterstop had aangegeven zijn contract niet te verlengen, hebben we als club de tijd genomen om onze huidige structuur kritisch onder de loep te nemen. Wat gaat goed? Waar kunnen we nog winst behalen? Dat soort vragen werden intern besproken. Toen we de gewenste structuur en het profiel voor de nieuwe hoofdtrainer/coach duidelijk hadden, kwamen we, na gesprekken te hebben gevoerd met meerdere kandidaten, tot de conclusie dat John het beste in dit profiel past", aldus Visser.

Technisch directeur Gerard Nijkamp vindt het een goede zaak dat de technische staf voor het seizoen 2017/2018 nu rond is. "John gaat de komende twee jaar leiding geven aan 'Team Van 't Schip'. Dit team bestaat naast John zelf uit Dwight Lodeweges, Gert-Peter de Gunst, Jacques Storm en Gerhard Wermink. Huidig assistent-trainer/coach Albert van der Haar gaat zich volledig richten op Jong PEC Zwolle. Met dit team bereiden we ons voor op de instroom in de voetbalpiramide in het seizoen 2018/2019. We zijn er als club van overtuigd dat we met deze invulling van de staf nog dichter bij ons uiteindelijke doel kunnen komen, namelijk een stabiele middenmoter worden, zijn en blijven in de Eredivisie."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen